Vluchtelingen

Vluchtelingen wel of niet toelaten in Nederland?
Het vluchtelingenprobleem is zeker een belangrijk discussiepunt. Vooral in Europa maar zeker ook in Nederland. Ieder Europees land zou een positieve bijdrage hieraan moeten leveren. Of juist niet, moeten de vluchtelingen een halt worden toegeroepen en moeten de problemen in het land van herkomst worden opgelost? Kan dit wel? Laat van u horen!


“ Mijn hart breekt als ik die wanhopige ouders zie lopen met kinderen op hun arm of op hun nek. Ik vind dat elk land veel meer zou kunnen en moeten doen. Ik zou ook wel iets willen doen maar ik weet niet wat, dus stort ik geld. Wat zouden jullie doen. Ook vluchten toch? Een veilig onderkomen voor jezelf en kinderen zoeken.” 

Manon Loops


“ Er is nu een vluchtelingen opvang bij ons om de hoek, in de sporthal. Ik heb er verder geen last van ofzo. Ik hoop dat ze goed en passende hulp krijgen.  Maar op 1 of andere manier ben ik nu de vluchtelingen hier zijn toch meer op mijn hoede. Ik vind dat vluchtelingen zeker de hulp moeten krijgen die nodig is en dat zij in Nederland moeten worden toegelaten. Maar hoe van daar uit verder, ik heb echt geen idee. Opvang is voldoende ik vind niet dat Nederland nog veel meer moet of zou kunnen doen.”

Anoniem“ O my god hebben jullie die reacties van sommige vluchtelingen niet gehoord? Ze klagen gewoon dat ze geen tv hebben en dat ze steeds hetzelfde te eten kregen. Ja hoor rot dan lekker terug als het hier  niet goed genoeg voor je is. Absoluut niet toelaten die lui!”


M.P Stoep“ ze zullen het heus niet zo bedoelen hoor M.P. Stoep. Zij zijn hartstikke dankbaar voor iedere hulp die ze aangereikt krijgen en dat zij sowieso toegelaten worden. Niet overdrijven hoor. U zou ook vluchten in de hoop op beter! Waar of niet?”


Josine“ Het zit zo Josine ik zou zeker niet gaan klagen over dat ik geen tv  heb als ik hartelijk ontvangen wordt en gratis onderdak en eten voor mij en mijn familie en honderden anderen zou krijgen. Maar goed dat is mijn mening. Tuurlijk ze klagen niet allemaal en zullen heus wel dankbaar zijn, maar er zitten altijd en overal rotte appels tussen.”


M.P. Stoep“ Zeker toelaten.”


Anoniem“ In de eerste instantie zou ik zeggen toelaten en alle hulp bieden, maar ik ben bang dat er ook tussen de vele onschuldigen en echte vluchtelingen slechteriken tussen zitten en misschien wel terroristen tussen zitten. Kan er ook meer gedaan worden aan toelatingseisen of controles of iets dergelijks?? Of is dat onmogelijk met zo veel vluchtelingen?? Weet iemand dit of heeft iemand daar een specifieke kijk op??”


Naomi